DIL SECINIZ 








Antalya Aktüel

İsviçre’ye kaçırılan Herakles Lahdi Türkiye’ye getiriliyor
Kültür ve Turizm Bakanlığının girişimleri sonucunda İsviçre’den iadesi konusunda anlaşmaya varılan Herakles lahdi, 6 Eylül’de Antalya'ya getiriliyor.


Antalya Tanıtım Vakfı – Jeonju, Güney Kore Kardeş Şehrini Ağırladı
Jeonju şehrinden gelen 3 sanatçı ile 23-29 Ağustos tarihleri arasında ATAV, Geleneksel El Sanatları üzerine bir projede işbirliği yapmakta olup; Antalya’ya özgü geleneksel el sanatları tanıtımı, müze ziyaretleri ile geleneksel el sanatlarına tanıklık edebilinecek kurum ziyaretleri yapılmasına yardımcı olmakla birlikte bir de Türk Sanatçıların da katıldığı Kaleiçi'nde yer alan Art Cafe'de workshop organize etmiştir.










YÖREX Heyecanı Başlıyor
Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteğiyle bu yıl 8’incisi düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’in hazırlık çalışmaları başladı.


ATAV Tecrübelerini “Şanlıurfa’da Tarih Yeniden Canlanıyor” Projesine Aktardı
Kurulduğu 1996 yılından bu zamana kadar Antalya ve ilçelerine ait gizli kalmış veya unutulmaya yüz tutmuş sosyo - kültürel, tarihi, gastronomi ve doğal zenginlikleri gün ışığına çıkarmak için çalışmalar yürüten Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) son olarak Karacadağ Kalkınma Ajansı’nı ağırladı.

Antalya Tanıtım Videosu

Get the Flash Player to see this player.

Online Anket
Sevgili Antalya ziyaretçisi,

Web sitesi hazırlayanları olarak bizlerden farklı bakış açısına sahip ziyaretçilerimiz olabileceğini düşünerek aşağıdaki anketi hizmetlerimizi geliştirmek amacıyla doldurmanızı rica ediyor zaman ayırdığınız için teşekkür ediyoruz.

Aşağıdaki seyahat hizmetlerinden hangilerinden internet üzerinden rezervasyon yapıyorsunuz.
 Günlük Turlar      28%
 Uçuş      37%
 Otel      15%
 Araç Kiralama      5%
 Restaurant      5%
 Taksi      3%
 Transfer      4%
 
Günübirlik Turlar <<< Geri  
   
 Demre Myra Kekova Turu

Yayla                        TurizmiSeyahatimiz sabahın erken saatlerinde Finike üzerinden Demre'ye(Myra) gidiyor. Yolculuğumuz sırasında dünyaca ünlü olan kaya mezarlarına dinlenmiş şekilde girebilmek için küçük molalar verilmekte . Daha sonra Sant Nikolaus Kilisesi”ne ziyaret ve öğle yemeğininin ardından kısa bir denlenme molası veriliyor. Myra Limanı”na gidip deniz yolculuğu ile antik şehir Simena”ya varılıyor.Orada batık şehri, evleri ve mezarları görüp akşama doğru otellere geri dönülüyor.
Unutmayın : Sağlam yürüyüş ayakkabıları, mayo ve fotoğraf makinası

 Ekopark Turu
Mağara                        TurizmiEKOPARK Türkiye'de ve Dünyada soyları tükenmekte olan onbinlerce bitki ve hayvan türünün anısına on yıllık bir mücadele sonucu kurulmuştur. Park ömrünün büyük bir bölümünü sürüngenlere adayıp, bu alanda uluslararası araştırmalar yapan sürüngen uzmanı Selami TOMRUK'un öncülüğünde ve kendisini destekleyen aile fertleri ile birlikte hizmete açılmıştır. Parkımızda çok sayıda şifalı bitki, kaktüs aileleri, egzotik ağaçlar flora dokusunu oluştururken; çok çeşitli yılan, iguana, dev kertenkele, kaplumbağa ve amfibi türleri aynı doku içerisinde yaşamlarını sürdürmektedirler. Dünyanın en iri ve görkemli sürüngenleri içerisinde yer alan ve doğal güzelliklerine doyamayacağımız egzotik çarşımızda bulunan şifalı taşlar ve diğer pek çok hediyelik ürün ziyaretçilerimizin beğenisine sunulmaktadır. Tüm aile fertlerimiz ve park ekibimizle siz doğa severleri aramızda görmekten büyük onur duyacağız. Ziyaret günleri Pazar hariç her gündür. Antalya Havaalanı - EKOPARK arası 75 km ve 80 dakikadır.
 Hamam Turu
Av TurizmiVücudun temizlenmesi ve arınması ön planda olan bir adet ve alışkanlıktır. Hamam’ ın icat edilmesinden bu yana, vücut temizliğinin yapıldığı bir yerin ötesinde olmuştur her zaman. Günlük yaşamın içten yapılan bir yükümlülüğüydü, her seviye ve sınıfın, genci ve yaşlının, zengin ve yoksulun, şehirli veya köylünün serbestçe yararlanabildiği bir yerdi. Yüzyıllar boyu süregeldiği üzere, ilk olarak ısınmış bir mermer taşında yatacaksınız ve bütün gözeneklerinizden terleyeceksiniz. Daha sonra güzel bir masaj uygulaması başlayacak. Sabun köpüğüyle ve dinlenmiş bir şekilde, Tellak" tarafından her tarafınıza masaj yapılacak. Sonunda kendinizi çok rahatlamış hissedeceksiniz ve tüm vücudunuz ovulmuş ve temizlenmiş olacak.
 Kapadokya Turu
Golf TurizmiTürkiye'nin kalbi Kapadokya'ya 2 günlük turumuz için harika manzaralar eşliğinde dağların arasında ilerleyip dervişlerin şehri Konya'dan ulaşılır. Onbir kat yerin altına inen ve zamanında binlerce kişiyi barındırmış mağara ve havalandırma sistemini ve su depolarını hayretle izleyeceksiniz. Kilise , ev ve depoları mutlaka görmelisiniz. Yer altı zenginlikleri kadar , Göreme, Üçhisar , Güvercin Deresi ile hava ve rüzgardan olusmus peri bacalarıyla yer üstü zenginlikleride hayret verici. Taşın rengine baktıkca Kırmızıdan altın sarısına ve soğuğun yeşiline dönüşen rengi ile gözlerinizin içi gülecek. Geri dönüş yolunda Kervan istasyonlarınıda görme olanağı olacak.
Unutmayın : Sağlam yürüyüş ayakkabıları, mayo ve fotoğraf makinası.
 Jeep Safari
Kongre TurizmiMacera severler için bugün jeeplerle dağlara yolculuk çok uygun. Turumuza birkaç kilometre anayoldan sonra kavsaktan dönüp tozlu yola girip başlıyoruz. Dağ taş ve harika manzaralar eşliğinde dağa tırmanmaya başlıyoruz. Seyahatimizi küçük bir köyde öğle yemeği yedikten sonra geldiğimiz yönde doğru çevirip otellere doğru ilerliyoruz.
Unutmayın : Sağlam yürüyüş ayakkabıları ve fotoğraf makinası
 Antalya Köy Turu

Gençlik TurizmiMaceralı ve o denli çekici bir yolculuk. Şehirden ve otoyoldan uzak Toros dağlarının eteklerindeki ıssız dağ köylerine ulaşılır. Köy ortamında Türk usulü öğle yemeğinizi akarsu kenarında çekici manzara eşliğinde yiyebilirsiniz. Mayonuzu yanınıza almayın unutmayın zira burada çok güzel bir banyo yapabilirsiniz.
Unutmayın : Sağlam yürüyüş ayakkabıları, mayo ve fotoğraf makinası.

 Pamukkale Turu
Yat                        TurizmiBu seyahat ünlü fotoğrafçılara malzeme olan Türkiye'nin doğal harikası Pamukkale'ye götürür.Binlerce yılda oluşan Travertenler zamanla görünümü alıp Pamuk Köşk adını alır. Toros dağlarını arasından görülmeye değer doğa harikalarının eşliğinde devam eden yolculuğumuzun sonunda kireşleşmiş travertenleri ve antik kent Hieropolis Şehri'ni de göreceksiniz. Rezervasyonunuza bağlı olarak konaklamanız 4 yıldızlı yüzme olanağınızda olan bir termal otelde yapılacak. Turumuzun ikinci gününde kahvaltıdan sonra Halı dokuma merkezlerine uğranıp burada elde halı dokuyan kadınlar size halı dokuma gösterecek ve öğretecekler. Burada fotoğraf çekimleriniz için molalar verilecek. Bu 2 günlük gezi sadece Pamukkale ile sınırlı kalmayıp, enteresan olan Türk kültürünü , tarihini ve insanlarını da yanınıza getiriyor.
Unutmayın : Sağlam yürüyüş ayakkabıları, mayo ve fotoğraf makinası
 Aspendos Turu
Botanik                        TurizmiBu seyahat kültür ve tarih severler için unutulmaz olacak. Kahvaltıdan sonra tur otobüsümüz ile yolculuğumuz Antalya istikametine doğru anayoldan devam edip Aksu'dan dönüp 4Km daha uzaklıkta olan antik kent Perge'ye ulaşılıyor.Rehberimiz size bu kent hakkında tüm detaylı bilgileri aktaracak ve tiyatro , Agora, pazar yeri, lise ve stad ziyaretinin ardında öğle yemeği için devam edilecek. Antik tiyatro Aspendos'a ziyaretiniz sırasında rehberimizin size anlatacağı ilginç şeyler olacak, sonra otellere geri dönüş yolculuğu başlayacak.
Unutmayın : Sağlam yürüyüş ayakkabıları ve fotoğraf makinası
 Rafting Turu

İpek Yolu TurizmiBu turun macera severler ve kalp sorunu olmayanlar için uygun olup zevkli ve çok heyecanlı olacağı bir gerçek. Sabahın erken saatlerinde Beşkonak akarsuyuna ulaşıyor ve can yeleklerimizi giyip botlara biniyoruz. Tur rehberimiz önemli bilgileri verdikten sonra kendimizi akarsuya bırakıyor maceraya başlıyoruz. Öğle yemeğimizi küçük bir restorantta alıp turumuza devam ediyoruz. Kıyıda mola verip akşam üstü otobüslere binip otele geri dönüyoruz.
Unutmayın : Mayo ve fotoğraf makinası

Termessos Turu
Hava                        SporlarıTürkiye’deki antik kentler’in en ilgi çekenlerinden birisi olan Termessos Antalya’nın kuzey batısında yer alan “Ulusal Parkın” çevresinde, Güllük Dağı üzerinde iki tepenin arasında bir vadide bulunmaktadir. 1.050 m yükseklikte olan bu “Kartal Yuvası”, Pisidya’nın Büyük İskender tarafından fethedilemeyen tek şehirdir. Bügünkü Termessos’da bir çok antik eserlerin; Agora, Odeon, Zeus tapınağı, Artemis tapınağı, Gymnasyum, Nekropol ve Tiyatro’nun kalıntılarını görebilirsiniz.
Unutmayın : Sağlam yürüyüş ayakkabıları ve fotoğraf makinası.
 Yat Turu
DağcılıkAntalya şehir içi otellerde konaklayan turistler boat turu için KALEİÇİ MARİNA'da bulunan boat'a saat 10.00 da alınır. İlk önce şelale istikametine daha sonra Antalya büyük limanı ilerisinde SIÇAN ADASI'na gidilir. Burada öğle yemeği yenir. Yüzmek için müsait bir yerde denize girilir, ve saat 16.00 da tekrar KALEİÇİ MARİNA'ya dönülür. Buradan yolcular otel veya otellerine geri götürülür. Yemek ücrete dahil ama içecekler yolcular tarafından ödenir.
Unutmayın : Mayo ve fotoğraf makinası.
 
 
Antalya Guide © Copyright 2009 Antalya Tanıtım Vakfı
Bu sitede bulunan tüm resimler, yazılar, logo ve dökümanlar Antalya Tanıtım Vakfı tarafından izinsiz alınamaz ve kopyalanamaz.
Antalya Kadın Müzesi
Designed by Mescomedia