DIL SECINIZ 








Antalya Aktüel

İsviçre’ye kaçırılan Herakles Lahdi Türkiye’ye getiriliyor
Kültür ve Turizm Bakanlığının girişimleri sonucunda İsviçre’den iadesi konusunda anlaşmaya varılan Herakles lahdi, 6 Eylül’de Antalya'ya getiriliyor.


Antalya Tanıtım Vakfı – Jeonju, Güney Kore Kardeş Şehrini Ağırladı
Jeonju şehrinden gelen 3 sanatçı ile 23-29 Ağustos tarihleri arasında ATAV, Geleneksel El Sanatları üzerine bir projede işbirliği yapmakta olup; Antalya’ya özgü geleneksel el sanatları tanıtımı, müze ziyaretleri ile geleneksel el sanatlarına tanıklık edebilinecek kurum ziyaretleri yapılmasına yardımcı olmakla birlikte bir de Türk Sanatçıların da katıldığı Kaleiçi'nde yer alan Art Cafe'de workshop organize etmiştir.










YÖREX Heyecanı Başlıyor
Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteğiyle bu yıl 8’incisi düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’in hazırlık çalışmaları başladı.


ATAV Tecrübelerini “Şanlıurfa’da Tarih Yeniden Canlanıyor” Projesine Aktardı
Kurulduğu 1996 yılından bu zamana kadar Antalya ve ilçelerine ait gizli kalmış veya unutulmaya yüz tutmuş sosyo - kültürel, tarihi, gastronomi ve doğal zenginlikleri gün ışığına çıkarmak için çalışmalar yürüten Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) son olarak Karacadağ Kalkınma Ajansı’nı ağırladı.

Antalya Tanıtım Videosu

Get the Flash Player to see this player.

Online Anket
Sevgili Antalya ziyaretçisi,

Web sitesi hazırlayanları olarak bizlerden farklı bakış açısına sahip ziyaretçilerimiz olabileceğini düşünerek aşağıdaki anketi hizmetlerimizi geliştirmek amacıyla doldurmanızı rica ediyor zaman ayırdığınız için teşekkür ediyoruz.

Aşağıdaki seyahat hizmetlerinden hangilerinden internet üzerinden rezervasyon yapıyorsunuz.
 Günlük Turlar      28%
 Uçuş      37%
 Otel      15%
 Araç Kiralama      5%
 Restaurant      5%
 Taksi      3%
 Transfer      4%
 
Spor <<< Geri  

 

FUTBOL

Av TurizmiAntalya’da en büyük profesyonel Futbol heyecanını Antalyaspor Futbol Kulübü yaşatmaktadır. 1966 yılında Yenikapı Su Spor, İlk Işık Spor ve Ferrokrom Spor'un birleşmesiyle kurulan takım, o günden bugüne şehirdeki yoğun ilgiyle büyüdü. Kırmızı ve beyaz renklere sahip olan kulüp 1994-95 sezonunda Türkiye Birinci Ligi'ne yükseldi ve 1998-99 sezonu sonunda puan cetvelinde altıncılığı elde etti. 2001-2002 sezonunda İkinci Lig'e düşen Antalyaspor, üç sezondur burada mücadele etti. 2007-2008 Sezonunda İkinci ligdeki güzel performansı ile Birinci lige tekrar çıkan Antalyaspor halen Türkiye Birinci Futbol liginde sportif faaliyetlerine devam etmektedir.

 RAFTİNG 

Yayla                        TurizmiBeydağları Köprülü Kanyon Milli Parkı sınırlarındaki Köprüçay, ülkenin en ilgi çekici rafting merkezlerindendir. Antalya'nın önemli turizm merkezlerinden olan Manavgat ilçesi sınırlarında akan Manavgat Çayı, rafting için elverişli parkurlara sahiptir.

   
KAYAK

Sağlık ve TermalTurizmiSaklıkent kayak merkezi, Torosların zirvesinde yeralan Bakırlıdağı kuzey yamacına kurulmuş 500 dağ evi ve kayak tesislerinden oluşan bir kayak kompleksidir.

Akdeniz'e ve Ekvator'a en yakın kayak tesislerinden birisi olan Saklıkent kayak merkezinde Aralık 10 - Nisan 10 arasında yaklaşık 120 gün kaliteli kayak imkanı vardır. Saklıkent kayak merkezi, Ilıman iklimi sayesinde sıcaklık gündüzleri -5 derecenin altına ender olarak düşer ve bu dönemde güneşli gün sayısı ortalama 70 - 80 gündür. Saklıkent kayak merkezinde Ortalama kar kalınlığı 100 - 230 cm olup, zirvede zaman zaman 5 mt.'yi bulur.

 YATÇILIK
Doğaseverler için en heyecan verici turlardan biridir. Antalya’ nın güzel doğal manzaralı batı kıyısınca yapılan dinlendirici ve huzur verici bir tur. Muhteşem koy ve dağlara uzanan ormanlara bakarak dinlenmeyi tercih edenler bu tam günlük harika yat turunu kaçırmamalı. Tur esnasında öğle yemeği ve yüzme molaları sunulacaktır. Çeşitli mağaraların ve manzaraların resimlerini çekme fırsatı bulacaksınız.

 

BİNİCİLİK

 
 

Binicilik, kısaca ata binme becerisidir. Biniciliğin tarihi çok eski zamanlara kadar uzanır. Binicilik tarihine damgasını vuranlar, belki de savaşlarda önemli rol oynayan, süvari de denen atlı askerlerdir. İlk süvari birliklerini MÖ 2600'de Çinlilerin kurdukları bilinmektedir. Ancak binicilikte asıl gelişme, 5. yüzyılda eyerin bulunmasından sonra gerçekleşmiştir. Daha önceleri çıplak atın sırtına binilir ya da atın sırtına bir kilim ve battaniye atılarak oturulurdu.

Günümüzde askeri amaçlı binicilik gerilerken, spor amaçlı binicilik önem kazanmıştır. İşte Antalya'da bulunan bazı binicilik merkezleri.

Orfe Horse Riding Club
www.antalyaorfe.com

Bagana Ranch Club - Kemer

Berke Ranch Club - Kemer
www.hotelberkeranch.com

Oranj Ranch Club - Kemer
www.oranjranch.net

 DAĞCILIK ve TREKİNG

İnanç Turizmi600-3086 m. yükseklikleri arasında yer alan dağlar jeologlar ve coğrafya bilimciler için değişik olanaklar sunar. Tekedoruğu, Bakırlı Dağ, Tahtalıdağ ve Kızlar Sivrisi önemli doruklardır. En yüksek doruğu 3086 m. ile Kızlar Sivrisi'dir. Dağcılar bu doruğa sedir ormanları ile kaplı Çamkuru Vadisi'nden ulaşılır. Dağa tırmanış bir gün içinde tamamlanabilir.

   

 SU ALTI ve DALIŞ

 

 
 

Türkiye sularında, tavsiye edilen en iyi on dalış noktasından beşi Antalya bölgesinde yer almaktadır.Ayrıca bölgede dünyaca önemli on iki dalış noktası bulunmaktadır. 12 ay boyunca neşeli dalışlara izin veren ılıman iklimiyle Antalya, adrenalin tutkunları için vazgeçilemez güzelliklere sahiptir. Bazı bölgelerde dalış yasağı bulunmaktadır. Bu nedenle bireysel dalmak isteyenler, öncesinde Dalış Okulları’ndan bilgi almalıdır. Çok sayıda profesyonel hizmetler veren dalış okullarıyla öne çıkan bölgemizde, her yıl yarım milyondan fazla dalış gerçekleşmektedir. Antalya’nın en sevilen özelliklerinden birisi de her seviyedeki dalıcılar için çok zengin seçenekler sunmasıdır. Antalya merkezinde dalış için falezler uzun bir blok oluşturur ve günübirlik zaman harcamak isteyenler için harika bir fırsattır. Bugüne dek birçok belgesele konu olan Fransız Batığı ve Sıçan Adası’nın çevresi Antalya’nın diğer önemli dalış noktalarıdır.

Fransız Batığı
Hemen Antalya liman girişinde bulunan Fransız askeri nakliye gemisi 20-32 metre derinliklerde yatmaktadır. Antalya Yat Limanı’nın 1 kilometre açığında, şamandıranın altında yatan batık, 1942 yılında savaş sırasında batırılan “St. Didier” adlı Fransız savaş gemisine aittir. 1946 ve 1974 yılları arasında yapılan çalışmalarda geminin içindeki yükün büyük bir bölümü çıkarılmıştır. Hastane destek gemisi görünümünde olan bu geminin içinde cephane ve çöl şartlarına uygun arabalar bulunmaktaydı. Bugün üzerinde pek bir şeyin kalmadığı batık, yine de dalgıçların ilgisini çekmeye devam etmektedir. Dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta ise yat limanı ağzına yakınlığı dolayısıyla tekne trafiğinin fazla olmasıdır. Bu dalış noktası için Antalya Valiliği’nin izni alınmalıdır.

Falezler
Falez oluşumları 14 metreden 25 metreye kadar inen derinliklere sahiptir. Girişin kolay olması nedeniyle serbest dalıcılar için idealdir. Konyaaltı Plajı’na inen varyantın altında kalan bölüm, bölgenin en ilginç yeridir. 25 metreye kadar inilebilen bölge, suyun altında kalmış olan muhteşem görsellikteki falezleri ve üzerindeki canlı yaşamı görmeye olanak tanır. Kayalardan sızan tatlı suların deniz ile karışarak sunduğu berraklık ise dalıcılar için ayrı bir sürprizdir.

Sıçan Adası
Antalya’nın batısında Büyük Liman’a birkaç kilometre uzaklıkta bulunan, bir piknik ve plaj alanı olan Topçam bölgesinin karşısında yer alan bu küçük ada, dalıcıların ilgisini çeken bir başka bölgedir. Sahile bakan batı yakası sığdır. Zemin genellikle ince kum ile kaplıdır. Sıçan Adası’nın en ilgi çekici bölümü kuzeydoğu yakasıdır. Kayalık dip yapısı 22 metreye kadar uzanarak dalıcılar için hoş bir görsellik sunmaktadır. Aynı zamanda doğusunda ufak bir mağaranın olması dalıcılar için güzel bir sürpriz yaratmaktadır. Batıdan esen poyrazın dalga yaratmamasına rağmen rüzgâr şiddetine bağlı olarak kuvvetli yüzey akıntılarına neden olabilir.

Dornier Batığı
1968 yılında Türk Hava Kuvvetleri’ne katılan ve Kıbrıs Barış Harekâtı’nda da kullanılan Dornier tipi savaş uçağı, 1998 yılında hurdaya ayrıldıktan sonra dalış turizmi için 2010 yılında Antalya Yat Limanı açıklarında batırılmıştır. Batık 25 metre derinde bulunmaktadır.

Kemer
Ülkemizde dalış okullarının en çok bulunduğu ve mavi bayraklarıyla dünyaca ünlü bu turistik belde, bünyesinde çok çeşitli dalış alternatiflerine sahiptir. Zengin bir Akdeniz canlı topluluğu olan Kemer sularında, Kızıldeniz’e ait balık türlerine de rastlanmaktadır. Bölgenin zengin bir dalış noktası olan Üç Adalar’da iri vatozlara, müren balıklarına, karavidelere, yılın belirli zamanlarında orkinos ve barakuda sürülerine rastlanmaktadır.

Kiriş Mağara Koyu
Kemer Yat Limanı’ndan dalış teknesiyle 15 dakika mesafededir. Rüzgâr ve dalgaya karşı korunaklı bir koydur. Bu koyun sığ başlaması ve uzantısının 18 metreye varan bir derinliğe sahip olması hem yeni başlayan hem de sertifikalı dalgıçlar için çok uygun bir dalış noktasıdır. Sarp kayalarla çevrili bu koy; adını bölgede bulunan iki küçük mağaradan alır. Aynı zamanda su altında da görülmeye değer küçük mağaraların ve tünellerin oluşu ve en önemlisi bu koydan Kabarcık Mağarası’na su altından rahatlıkla ulaşılabilmesi, bu dalış noktasını öne çıkartarak son derece ilginç kılmaktadır. 

Akvaryum Koyu
Kemer’in en beğenilen dalış noktalarından biri olan bu koy, dalışa yeni başlayanlar için idealdir. Akvaryum Koyu, Kemer Yat Limanı’na 18 dakika mesafededir. Ulaşım sadece denizden sağlanmaktadır. Sarp kayalar ve çam ağaçlarıyla çevrili olan koyda, bir de güzel bir çakıl plaj bulunmaktadır. Rüzgâr ve dalgaya karşı korunaklı plajından dolayı istenen her türlü sığlıkta dalışa başlamaya elverişlidir.

Fener-Tünel
Her seviyeden dalgıçlara hitap eden Fener dalış noktası, Kemer Yat Limanı’na 7 dakika mesafededir. Kayalıklarla kaplı olan bölgede birçok irili ufaklı tünel ve kaya oluşumlarına rastlanmaktadır.

Paris II Batığı
Kemer Yat Limanı’ndan 7 dakika gibi kısa sürede ulaşılabilen Paris II, bölgenin dünyada en çok tanınan dalış noktasıdır. Batık, 21-31 metre derinlikte, tamamen kumdan oluşan bir zemin üzerinde yatmaktadır. Deniz tabanında adeta yüzer gibi bir görüntü sergilediği söylenen Fransız Batığı Paris II, 1917 yılının Eylül ayında, Topçu Teğmen Mustafa Ertuğrul Aker komutasındaki küçük bir Türk taburunun, Koca Burun Tepe’sinden 7.7’lik çapta açtığı top ateşi sonucunda batmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 
Antalya Guide © Copyright 2009 Antalya Tanıtım Vakfı
Bu sitede bulunan tüm resimler, yazılar, logo ve dökümanlar Antalya Tanıtım Vakfı tarafından izinsiz alınamaz ve kopyalanamaz.
Antalya Kadın Müzesi
Designed by Mescomedia