DIL SECINIZ 








Antalya Aktüel

İsviçre’ye kaçırılan Herakles Lahdi Türkiye’ye getiriliyor
Kültür ve Turizm Bakanlığının girişimleri sonucunda İsviçre’den iadesi konusunda anlaşmaya varılan Herakles lahdi, 6 Eylül’de Antalya'ya getiriliyor.


Antalya Tanıtım Vakfı – Jeonju, Güney Kore Kardeş Şehrini Ağırladı
Jeonju şehrinden gelen 3 sanatçı ile 23-29 Ağustos tarihleri arasında ATAV, Geleneksel El Sanatları üzerine bir projede işbirliği yapmakta olup; Antalya’ya özgü geleneksel el sanatları tanıtımı, müze ziyaretleri ile geleneksel el sanatlarına tanıklık edebilinecek kurum ziyaretleri yapılmasına yardımcı olmakla birlikte bir de Türk Sanatçıların da katıldığı Kaleiçi'nde yer alan Art Cafe'de workshop organize etmiştir.










YÖREX Heyecanı Başlıyor
Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteğiyle bu yıl 8’incisi düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’in hazırlık çalışmaları başladı.


ATAV Tecrübelerini “Şanlıurfa’da Tarih Yeniden Canlanıyor” Projesine Aktardı
Kurulduğu 1996 yılından bu zamana kadar Antalya ve ilçelerine ait gizli kalmış veya unutulmaya yüz tutmuş sosyo - kültürel, tarihi, gastronomi ve doğal zenginlikleri gün ışığına çıkarmak için çalışmalar yürüten Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) son olarak Karacadağ Kalkınma Ajansı’nı ağırladı.

Antalya Tanıtım Videosu

Get the Flash Player to see this player.

Online Anket
Sevgili Antalya ziyaretçisi,

Web sitesi hazırlayanları olarak bizlerden farklı bakış açısına sahip ziyaretçilerimiz olabileceğini düşünerek aşağıdaki anketi hizmetlerimizi geliştirmek amacıyla doldurmanızı rica ediyor zaman ayırdığınız için teşekkür ediyoruz.

Aşağıdaki seyahat hizmetlerinden hangilerinden internet üzerinden rezervasyon yapıyorsunuz.
 Günlük Turlar      28%
 Uçuş      37%
 Otel      15%
 Araç Kiralama      5%
 Restaurant      5%
 Taksi      3%
 Transfer      4%
 
Kültür Sanat <<< Geri  

Festivaller Şehri Antalya


Kültürün ve sanatın yoğun bir şekilde yaşandığı Antalya Bölgesi,  gücünü ve dinamizmini binlerce yıllık tarihinden almaktadır. Batıda Kaş, doğuda Gazipaşa, kuzeyde Elmalı, Korkuteli ve Akseki ile çevrelenen, Toros Dağları’nın yamaçlarında ve sahillerinde yer alan bölge, olağanüstü bir tarihe tanıklık etmiştir. Çeşitli uygarlıklara tanıklık eden bu coğrafya, tarihi boyunca her daim kültürün, sanatın, mitolojinin ve mimarinin merkezi olma özelliği ile günümüze kadar katlanarak artan birikimiyle gelmiştir.

Göz kamaştıran Antik Tiyatrolar

Neredeyse her 25 kilometrede bir antik tiyatroya rastlanan bölgede M.Ö. 5. yüzyıldan beri dimdik ayakta duran Aspendos, 2500 yıllık tarihiyle göz kamaştırır. Aspendos antik tiyatrosu, bugün de sunduğu üstün akustik kalitesi ile 1994 yılından bu yana her yıl düzenlenerek geleneğe dönüşmüş olan bir festivale sahne olmaktadır. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, her yıl artan seyircisi ile tarihin, müziğin ve pek çok ulustan sanatçının ve izleyicinin bir araya geldiği görsel bir şölendir. Dünyanın en saygın festivalleri arasında kabul gören bu değerli etkinlik, her yaz ağustos ayında başlayıp, eylül ayı ortalarına kadar yayılan 10 muhteşem gösteri ile gerçekleştirilir. 

Kenti Simgeleyen Portakal ve Sinema

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından organize edilmekte olan ülkemizde sanatın desteklenmesinde çok önemli bir rolü üstlenen Altın Portakal Film Festivali, 2007 yılında uluslararası bir statü kazanarak günümüze dek edindiği misyon ile yarım asrı geride bırakmış olmanın haklı gururunu yaşamaktadır.

Kentin Sokaklarına Yayılan Piyano Sesleri 

Bölgenin bir başka etkinliği, Uluslararası Antalya Piyano Festivali her yıl kasım ve aralık aylarında, kentte yükselen piyano tınıları ile ayrı bir büyü katmaktadır. Türk besteci ve piyanist Fazıl Say’ın sanat yönetmenliğini üstlendiği festivale her yıl dünyaca ünlü virtüözler katılmaktadır. Geride bıraktığı yıllar boyu çok önemli piyano virtüözlerini ağırlayan piyano festivali, dünyaca ünlü Amerikalı caz piyanist ve bestecisi Chick Corea ile flamenco, caz, soul ve funk müziğini ustaca bir potada eriten Buika, Brad Mehldau Trio gibi çok değerli müzisyenlerin buluşma noktası olmuştur.

Antik Tiyatroların Büyüleyici Atmosferinde Konser 

Antalya’nın 70 kilometre kadar doğusunda yer alan bir başka antik tiyatroda ve bir başka festival: Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali 

Manavgat ilçesinin hemen yanı başında, bir yarımada üzerinde kurulu olan Side antik kentinin en dar noktasında inşa edilmiş yüzyılların şık tanığı antik tiyatro, gelen misafirlerini adeta kucaklarcasına kasabanın girişinde karşılar. Buluntular bugün bizleri tüm görkemiyle büyüleyen antik tiyatronun, Romalılar döneminden bu yana aynı amaçla kullanıldığını ortaya koymaktadır. Bugün görebilme onuruna eriştiğimiz şimdiki halini M.S. 2. yüzyılın ortalarında aldığı bilinmektedir. Bu değerli yapı şimdi ise dünyanın dört bir yanından gelen orkestralara Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali başlığı altında sahne açmaktadır. Her yıl Side Belediyesi’nin organizasyonu ile 10’dan fazla konserin ücretsiz olarak izlendiği festivalin gösterileri, antik tiyatronun yanı sıra Side Yarımadası’nın güney ucunda limanın doğusunda, gökyüzüne tüm görkemiyle yükselen Apollon Tapınağı’nın büyüleyici atmosferinde gerçekleşmektedir. Başta Antalya Devlet Senfoni ve Opera Bale topluluğu orkestralarının destek verdiği konserler zincirine bugüne dek birbirinden ünlü topluluk ve solistler katılmıştır. 2010 yılında Avrupa Festivaller Birliği üyeliğine kabul edilen Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali bugüne kadar Berlin Senfoni Oda Orkestrası, Pekin’den Beijing Senfoni Orkestrası, uluslararası bir grup olan Marphe String Quartet, 10 usta trompetçinin yer aldığı Ten of the Best Trumpets gibi çok sayıda topluluğa sahne açmıştır.

Aynı anlarda Antalya’nın batısında Kemer ilçesine bağlı Phaselis antik kenti başka bir organizasyona ev sahipliği yapmaktadır. M.Ö. 7. yüzyılda kurulan Phaselis antik kentinin tiyatrosunda gerçekleştirilmekte olan Phaselis Festivali, her yıl eylül ayı başında usta müzisyenlerin katılımı ile farklı kültürlerin müziklerinden oluşan bir dizi konser sunar. Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) tarafından organize edilen festival, 2015 Eylül ayında dokuzuncu kez tekrarlanacaktır. Geride bıraktığımız yıllarda dünyaca ünlü Türk piyanist İdil Biret ve İbrahim Yazıcı yönetimindeki Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nın verdiği konserlerin yanı sıra tasavvuf musikisi ve sema gösterilerine de ev sahipliği yapmaktadır.

Antik Side ve Phaselis’de Klasik Müzik Yankılanırken Alanya Caz Tutkunlarını Çağırır


İlk olarak 2003 yılında düzenlenmeye başlayan Alanya Caz Günleri, tarihi ve doğasıyla ünlü ilçede görkemli konserler ile gerçekleşir. Türkiye’nin ve dünyanın ünlü caz müzisyenleri, tarihi Kızıl Kule’nin eşsiz atmosferinde,  dinleyicilerine müzikle dolu unutulmaz geceler yaşatmaktadır 

Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen ve Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO), Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV)’nın desteklediği Uluslararası Alanya Caz Günleri’nin, bölgenin en önemli ve saygın etkinliklerinden biridir. Geçmiş yıllarda Ayhan Sicimoğlu, Kerem Görsev Trio, Nilüfer Verdi Quartet, Kürşat Başar, İlhan Erşahin gibi Türk caz dünyasının ünlülerini bir araya getirmesiyle öne çıkan festival, eylül ayı boyunca meraklılarını tarihi Kızıl Kule’nin büyüsünde caz ile buluşturmaktadır. 

Dostluğun Ön Plana Çıktığı, Bir Başka Festival!

Bir Likya kenti olan Antiphellos üzerinde kurulu, Ege ve Akdeniz sularının birbirine karıştığı, begonvilleri ile ünlü Kaş kasabası, 1995 yılından bu yana Likya Kültür ve Sanat Festivali’ne ev sahipliği yapmaktadır. Antalya Devlet Opera ve Balesi oyuncularının sergilediği dans gösterileri ve temsiller haziran ayında, antik tiyatronun büyülü atmosferinde dünyanın dört bir yanından gelmiş olan izleyicilere enfes geceler yaşatmaktadır. M.Ö. 1. yüzyılda inşa edilmiş olan ve cephesi denize dönük konumuyla ayrı bir özellik taşıyan Antiphellos antik tiyatrosu, festivalin gösteri mekânı olarak kullanılmaktadır.

Opera, Bale, Konser ve Tiyatro

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde çalışmalarını sürdüren Türkiye’nin en köklü üç sanat kurumu, Antalya Devlet Opera ve Balesi, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ve Antalya Devlet Tiyatrosu kentin ve bölgenin sanat yaşamına çok değerli katkılar sağlamakta ve sanat adına çok önemli bir rolü üstlenmektedir.

Kumdan Heykeller Yapmak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen ve geleneksel hale gelmiş olan bu festival, dünyanın en büyük kum heykel etkinlikleri arasında yer almaktadır. 10’u aşkın ülkeden 30 kadar profesyonel heykeltıraş, her yıl 10 bin ton kumu farklı temalarda işleyerek 7 bin metrekare alanda dev heykellere dönüştürmektedir. Mayıs ayında heykeltıraşların performanslarını sergiledikleri ve resmi açılışın haziran ayında yapıldığı etkinliği, ekim sonuna kadar her gün ziyaret etmek mümkündür. 

Kentin Buluşma Noktaları

Antalya Kepez semtinin iki önemli sanat merkezi; Erdem Bayazıt Kültür Merkezi ve Yenimahalle Semt Evidir. Yıl boyu konserden, tiyatro, dans gösterilerine ve çok sayıda panel, konferans gibi etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca fuayelerinde bulunan sergi alanları ile bölgenin sanat yaşamına çok değerli katkılar sağlar. 

Konyaaltı Sahili’nin başladığı yer olan Beach Park içerisindeki korulukta bulunan Açık Hava Tiyatrosu, 4 bin kişi kapasitesi ile uzun süren yaz akşamlarının önemli bir etkinlik noktasıdır. 

Kaleiçi’nde yer alan Suna & İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi Antalya Kaleiçi’nde korunması gerekli kültür varlığı olarak tescilli üç binada müze olarak hizmet vermektedir. Müzenin binası, Kaleiçi yapılarının en önemli sivil mimarlık örneklerinden sayılan, Tekelioğlu Konağı’ndan esinlenerek inşa edilmiş, ahşap çıtalı tavanlar ve kalem işi bezemelerle süslenerek 19. yüzyılın ikinci yarısı gerçek örneğine sadık kalınarak yeniden restore edilmiştir. Bu görülmeye değer bina, Kaleiçi yaşamından kesitlerin özel efektlerle sunulduğu çok farklı bir etnografya müzesi olarak düzenlenmiştir. Müzede ayrıca, zengin bir seramik koleksiyonunun yanı sıra eski Antalya’nın gerçeğe uygun bir şekilde ressamlarca büyük boylarda yapılmış yağlı boya resimlerinden oluşan sergiyi de izleyebilirsiniz. 

 

 ANSAN SANAT GALERİSİ

ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ  ERDEM BAYAZIT KÜLTÜR MERKEZİ
Adres : Kalekapısı Sanat Çevre Bahçesi  ANTALYA Adres : 100.Yıl bulvarı Atatürk Kültür parkı Adres : Kepez ANTALYA
Telefon : (242) 248 00 08 Telefon : (242) 238 54 44 Telefon : (0242) 325 60 60

Web : www.ansansanat.net

Web : www.antalya-akm.org.tr Web : www.kepez-bld.gov.tr
 
FİKRET OTYAM SANAT GALERİSİ ORKUN-OZAN SANAT GALERİSİ  AYDIN KANZA SANAT GALERİSİ
Adres : Balbey mah Demirciler içi ANTALYA Adres : Milli Egemenlik Caddesi 40. Sokak No:42 ANTALYA  
Telefon : (242) 248 88 06 Telefon : (242) 248 38 52  Telefon : (242) 248 48 93
  Web : www.orkunozan.com

 www.muratpasa-bld.gov.tr

 
Antalya Guide © Copyright 2009 Antalya Tanıtım Vakfı
Bu sitede bulunan tüm resimler, yazılar, logo ve dökümanlar Antalya Tanıtım Vakfı tarafından izinsiz alınamaz ve kopyalanamaz.
Antalya Kadın Müzesi
Designed by Mescomedia